Stemt u ons naar het goud in de ANWB verkiezing 2020 van leukste uitjes van Zeeland? En u maakt ook nog eens kans op een dagje uit voor het hele gezin! Klik hier om ons te helpen!
Jongen met slang
Kidsjungle 3
Trex
Restaurant 1
groene vlinder
rode kameleon
aap
toekan
roodoogkikker
gekko
honingzuiger
kidsjungle 1
kidsjungle 2
mammoet
mijn 1
mijn 2
schedels
monarch
overzicht zoo
restaurant 2
vlot
schildpad
slang
toerako
vlinder 2
Dino Expo
triceratops
vlinder 3
zwarte agame
vlinder 4
geschminkt meisje
Aap2
meisje kijkt naar hagedis
vlinder 5
Jip, Joella en Li Chen
Gordeldieren

Wilt u langskomen?

Bekijk de 2019 kalender.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuw! Schatten zoeken

Nieuw! Kom je schatten zoeken?

In een verscholen hoek van het buitenspeelbos staat de oude mijnwerkers hut van Jan de mijnwerker. Jan de mijnwerker heeft hier lang geleden al heel wat mooie schatten gevonden, maar is nu al jaren geleden gestorven. Maar zijn hut staat er nog steeds.  De allermooiste vondsten zijn te zien in onze Fossielenmijn.

Vanaf het Pinksterweekend 2019 kun jij je ook ontpoppen tot een echte schatgraver. In de mijnwerkers hut kun je mineralen en edelstenen vinden uit alle hoeken van de wereld. Wat denk je van onder andere Agaat, Onyx, Amethist en Bergkristal uit Brazilië, Jade uit China, Rozenkwarts uit Madagaskar, Sodaliet uit Namibië, Rhodoniet uit Tasmanië, Tijgeroog uit Zuid-Afrika en Aventurijn uit India? Op de edelstenenkaart kun je opzoeken welke prachtige kleurige stenen je hebt gevonden.
Hoe het werkt

*Deze activiteit kan op elk moment gedurende onze openingstijden.

*In onze Tropical Zoo shop kun je een zinken emmer met zand halen waarin de mooie edelstenen verborgen zitten.
Let op: Wij vragen voor deze activiteit een vergoeding van € 4,50 per emmer. Voor deze vergoeding mag je uiteraard wel je schatten mee naar huis nemen (ongeveer twintig a dertig mooie edelstenen! afhankelijk van de grootte), samen met een mooie kleurige edelstenenkaart met afbeeldingen en namen van wel 800 verschillende edelstenen!

*Met je emmer ga je naar de mijnwerkers hut. Hierin staan houten tafels en gereedschapjes  waarmee je de inhoud van je emmer beetje bij beetje kunt zeven. Het is natuurlijk het leukste om rustig te werken en niet je emmertje in één keer om te kieperen in de zeef. Als je rustig werkt is het lang spannend en leuk! Op je eigen edelsteenkaart kun je je schatten opzoeken. Dit kan tijdens het zoeken, maar mag natuurlijk ook rustig thuis.

*Als je klaar bent met schatten zoeken willen wij de emmer graag van je terug, zodat wij hem weer kunnen vullen voor de volgende kindjes. (wij vragen een borg voor de emmer welke je uiteraard retour krijgt bij inlevering).Regels en tips van Jan de mijnwerker:

* Zoek op je gemakje………..bij haastige spoed mis je vaak net die hele mooie steen.

* Als je eventjes moet wachten op een gereedschapje, wees geduldig en bestudeer je edelstenenkaart al eens goed.

* Samenwerken en kletsen is ook heel gezellig.

* Gooi niet met zand naar elkaar….dit doet pijn in je ogen.

* Laat de gereedschapjes als je klaar bent bij de mijnwerkers hut……..als ze zoek raken, kunnen andere kindjes geen schatten meer zoeken.

* Emmertjes graag weer inleveren bij de Tropical Zoo shop.

 
Veel zoekplezier!

 


Nieuws

Op jungle avontuur in de Herfstvakantie

De herfstvakantie is van start gedaan en de weersvoorspellingen zien er ook echt herfstachtig uit. Op zoek naar een gezellig indoor dagje uit in Zeeland? Bij Berkenhof Tropical Zoo is er van alles te beleven voor de hele familie!


Kerstbuffet 2019

De gezellige feestdagen komen langzaam dichterbij. Graag presenteren wij u ons Kerst programma 2019. Heerlijk eten, dieren bewonderen en de kinderen kunnen naar hartenlust spelen. Het kan allemaal bij Berkenhof Tropical Zoo & Restaurant.


Stemt u ons naar goud?

En maak kans op een dagje uit voor het hele gezin! Voor het tiende jaar organiseert het Land van ANWB de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje van de provincie. DĂ© publieksprijs namens 4,5 miljoen ANWB leden!